دلائل شرکت در انتخابات
دلائل شرکت در انتخابات
مقدمه:
در این مقاله، دلائل متعدد شرکت در انتخابات ارائه می شود تا کسانی که لجاجت ندارند، جهل، شک، کراهت آنان إن شاء الله بر طرف شود و سبب شود، دیگران را نیز هدایت و تشویق به رأی دادن نمایند.
1_ دلیل عقلی:
وجوب دفع ضرر مُحتمل را، عقل حکم می کند، یعنی اگر احتمال دهیم که اگر ترک کاری یا انجام کاری باعث می شود خطر و ضرر قابل توجهی به إنسان می رسد حتما پیشگیری می کند، آن هم ضرر احتمالی.
نکته :
در حالی که عدم شرکت در انتخابات ضرر قطعی به خود مردم و کشور می رسد، آن هم تسلط إستکبار، ناپایداری امنیت، مشکلات اقتصادی شدیدتر، و،،،
2_ دلیل نقلی:
الف_ قرآنی
1_سوره الأنفال آیه 60
وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُم
هر نیرویی در قدرت دارید، برای مقابله با آنها [دشمنان] آماده سازید! و (همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد)، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید!
نکته:
رأی ندادن، نقطه ضعف برای کشور مسلمان و شیعه ایران، محسوب می شود، باید کاری کرد که دشمن از حمایت مردم، و قدرت کشور بترسد تا تصمیم به تحریم بیشتر و تهاجم نگیرد.
2_سوره فتح، آیه 29
لیَغِیظَ بِهِمُ الْکُفَّارَ
تا از [انبوهى] آنان [خدا] کافران را به خشم دراندازد.
نکته:
اگر انتخابات شرکت نکنیم دشمنان، خوشحال می شوند و همین معیاری است که رأی ندادن کار باطل است باید دشمن را با مشارکت حدأکثری و انتخاب أصلح، دشمن را عصبانی کنیم.
ب_ روائی
قال رسول الله صلی الله علیه و آله: «مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ» آنکه صبح کند و دغدغه مسلمانان را نداشته باشد، مسلمان نیست.
نکته:
بی تفاوتی و عدم اهتمام به شرکت در انتخابات چه بسا انسان را از مسلمانی خارج می کند چرا که همه مستضعفان و مسلمانان جهان، چشم أُمید به کشور مقتدر شیعی ایران دارند، پس باید همه مردمی که حق رأی دارند با همّت و تدبیر و انتخاب أصلح شرکت کنند.
3_ دلیل فطری:
کشش ها و جاذبه ها بر دو گونه است، بعضى ناآگاه است، یعنى نیاز به وساطت عقل و شعور ندارد، همان گونه که حیوان بدون نیاز به تفکر، به سوى غذا و جنس مخالف جذب مى شود. امّا گاهى تأثیر آن به صورت آگاهانه است یعنى این جاذبه درونى در عقل و اندیشه اثر مى گذارد و او را وادار به انتخاب طریق مى کند. معمولا قسم اوّل را غریزه و قسم دوّم را فطرت مى نامند.
نکته:
دلیل فطرت غیر از دلیل عقل و نقل (آیات و روایات) هست، هر إنسانی وقتی در مشکلات و مصائب قرار می گیرد در ذات و خلوت خود به حق گرایش دارد، فطرت پاک نسبت به سرنوشت خود بی تفاوت نیست یعنی قلب سلیم نه مریض شهادت می دهد که دشمنان را یا افراد بدتر را بر خود مسلط نکند پس با قدرت در انتخابات مشارکت می کند و رأی به أصلح می دهد.
4_ دلیل غریزی:
انسان با حیوان در داشتن غریزه مشترک هست اما حیوان فطرت ندارد
غریزه هر انسان، و حیوانی اقتضا می کند که از قلمرو خود دفاع می کند.
نکته:
عدم شرکت در انتخابات، یعنی حرکت بر خلاف غریزه و طبیعتی که خدا در انسان خلق کرده، چرا که غریزه هر انسانی حتی حیوانات این است که نسبت به دفاع از جان، مال، ناموس و خاک خود، بی تفاوت و اهمال کار نیست.
5_ دلیل تجربی(حسّی
بشریت در طول تاریخ با حواس 5 گانه، تجربه عینی داشته که هر اجتماعی که نسبت به سرنوشت خود بی تفاوت بودهاند طواغیت، و ظالمان و مستکبران بر آنها تسلط داشته اند.
نکته:
هیچ مؤمن و عاقلی، از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود، فقط أحمق ها هستند که می خواهند چیزی را که تاریخ تجربه کرده و خسارت دید را دوباره تجربه کند، پس نگذاریم مستکبران بر ما طمع، و تسلط پیدا کنند.
نتیجه :
پنج دلیل عقلی، نقلی، فطری، غریزی و تجربی، حجّت را بر همه کسانی که لجوج نیستند تمام می کند تا در انتخابات شرکت کنند و دیگران را نیز دعوت نمایند.